Home Nikiciklizam Nagradne igre Humanih 313 – dugometražna vožnja humanitarnog karaktera

Dugometražna biciklistička vožnja humanitarnog karaktera – pridružite se akciji i podržite nas figurativnom kupovinom kilometara na ruti.

Sa svim detaljima u vezi ove akcije, doniranjem, kao i nagradama koje smo obezbijedili za donatore, možete se upoznati klikom na ovaj link.

Lista donatora

Kompletna lista raspoloživa na: http://www.zivimobolje.org/humanih-313


Šta predstavlja humanitarna akcija pod nazivom “Humanih 313”?

Nas dvojica biciklista iz Banja Luke, Nikica Atlagić i Miodrag Garača, sticajem okolnosti provodimo mnogo vremena vozeći se po regionu i trudimo se da svojim angažmanom u stvarnom životu, a pogotovo objavama na društvenim mrežama, afirmišemo ljude na zdrav život, ali i da promovišemo prirodne ljepote i turističke destinacije, kojih nam definitivno ne manjka.

Već duže vrijeme želimo da taj trud dobije i društveno-korisnu dimenziju, pa smo osmislili seriju vožnji humanitarnog karaktera, s konceptom “figurativne prodaje kilometara”. Nedavno smo veoma uspješnom “pilot vožnjom” obezbijedili manju donaciju javnoj kuhinji “Obrok ljubavi”, što nam je dalo dodatnu motivaciju za naredni projekat, o kojem je ovdje riječ.

Nikica Atlagić

Miodrag GaračaElem, u subotu, 24.4.2021. ćemo voziti jednodnevnu dugometražnu biciklističku vožnju na ruti dužine 313 km, sa startom i ciljem u Banja Luci, čime se nadamo da ćemo skrenuti pažnju i podići svijest javnosti o značaju doniranja, ali i obezbijediti finansijske i robne donacije različitim pojedincima i organizacijama kojima je takva pomoć veoma potrebna.

Vožnja će se odvijati na relaciji Banja Luka – Čelinac – Kotor Varoš – Teslić – Jelah – Doboj – Modriča – Odžak – Brod – Derventa – Prnjavor – Banja Luka, dakle kroz čak jedanaest Opština u Republici Srpskoj i dva kantona Federacije Bosne i Hercegovine, u ukupnoj dužini od 313 km.

Tok vožnje ćete moći pratiti uživo preko GPS praćenja, a moći ćete i virtualno da se vozite s nama, uz redovne izvještaje na društvenim mrežama Instagram i Facebook.

 

 

Ako želite da podržite našu vožnju i ovu akciju, to možete učiniti tako što ćete:
– postati donator, pogotovo ako izvršite pomenutu figurativnu kupovinu kilometara,
– priključiti nam se u vožnji tokom dijela rute ili jednostavno izaći na cestu da nas pozdravite,
– podržati naš rad i trud dijeljenjem ove objave na društvenim mrežama ili
– pružanjem podrške medijskim sponzorstvom ili logističkom podrškom samoj vožnji.

 

Zašto donirati?

Doniranje je plemenit čin kojim pomažete nekome kome vaša pomoć može biti od presudnog značaja.  S obzirom da je doniranje dobrovoljno i moguće već od iznosa od samo 1 KM, ne bi trebalo da vam predstavlja veliko opterećenje, a zauzvrat dobijate osjećaj zadovoljstva što ste nekome pomogli. Donirati mogu i fizička i pravna lica, koja će se naći na listi donatora.

U slučaju ove akcije, za vas fizička lica – donatore, pripremili smo i određene simbolične nagrade, kao zahvalnost za izuzetno vrijednu pomoć koju ćete pružiti određenoj osobi ili udruženju. U nagradnoj igri učestvujete bilo kojim iznosom donacije, s tim da veća donacija donosi i proporcionalno veću šansu osvajanja nagrade.

Međutim, ako donirate iznos od 10 i više KM – bez obzira da li ste fizičko ili pravno lice – dodatno učestvujete u figurativnoj kupovini kilometara rute koju ćemo voziti, po principu “1 km = 1 KM”. Dakle, na mapi ćete se pojaviti kao svojevrstan pokrovitelj naše vožnje, uz segment odgovarajuće dužine, obojen jednom od raspoloživih boja, kao i ikonicom koja sadrži vaš naziv, poruku, link na web adresu i sliku po izboru.

Interesantno, korisno i vrijedno truda, zar ne?

Boje na raspolaganju:

 

Ukupan iznos svih donacija nije ograničen, jer želimo da ovom akcijom pomognemo što većem broju ljudi, ali broj kilometara na ruti jeste, zato požurite i obezbijedite svoje kilometre što prije!

 

Kome i kako donirati?

Ova akcija nije vezana za neku konkretnu osobu ili udruženje – doniranje vršite apsolutno po sopstvenom izboru. Bilo da ste već upoznati s procesom doniranja ili da do sada niste imali prilike da izvršite ovu plemenitu radnju, za vas smo pripremili listu verifikovanih humanitarnih brojeva i akcija, ali donirati možete i nekim drugim subjektima po ličnom izboru (npr. javnoj kuhinji “Obrok ljubavi” Udruženja građana “Mozaik prijateljstva”), samo vas molimo da prvo provjerite da je u pitanju stvarna humanitarna akcija.

Dakle, donirati možete na jedan od sljedećih načina:
– pozivom (ili pozivima) na jedan ili više humanitarnih brojeva, pri čemu je potrebno da napravite screenshot ekrana tokom poziva,
– uplatom na neki od verifikovanih transakcionih računa humanitarnih akcija ili organizacija, pri čemu je potrebno uslikati realizovanu uplatnicu ili
– robnom donacijom nekoj akciji ili organizaciji, pri čemu je potrebno uslikati fiskalni račun prilikom nabavke, kao i momenat primopredaje robe.

Navedene dokaze o izvršenoj donaciji je potrebno da nam dostavite na jedan od sljedećih načina:
– kao komentar na objavu na Facebook stranici “Centra za bolji kvalitet života”
– kao komentar na objavu u Facebook grupi “Budi human – humanitarne licitacije BIH”
– kao komentar na objavu na Facebook profilu Nikice Atlagića
– putem email-a preko kontakt forme.

 

Nagradni fond

Naši dragi sponzori su obezbijedili određene nagrade za podršku koju ćete pružiti ovoj akciji.
Nadamo se da ćemo tokom trajanja akcije uspjeti obezbijediti i dodatne nagrade, jer vi to zaslužujuete!

Izvlačenje nagrada će biti upriličeno u živom prenosu preko Facebook-a, a termin će biti određen blagovremeno.
Jedna osoba može osvojiti samo jednu nagradu. Termin korištenja usluga se vrši u direktnom dogovoru sa sponzorima.

Glavna nagrada

Noćenje s doručkom za dvije osobe
u Motelu i etno-restoranu “Babino brdo” Derventa.

Utješne nagrade

Tri pojedinačna poklon bona za fitnes aktivnost po izboru
u Centru za bolji kvalitet života.

 

Subjekti koji su logistički podržali našu vožnju

Pored nagrade koju su obezbijedili, Motel “Babino brdo” će nam upriličiti potrebnu okrepu na 229. km rute.

Medijski partneri: Web portal 6yka.com | Web portal bikemagazin.info | Facebook grupa Budi human – humanitarne licitacije BIH.

Ako i vi želite da logistički ili medijski podržite našu akciju i vožnju, obratite nam se preko kontakt forme.

Hvala vam od srca,
Nikica Atlagić i Miodrag Garača

Sharing is caring - share with your friends